Üdv a Wink- Intretech Maraton és Félmaraton, Laurastar Futónap -KapuvárRun oldalán!

WILK

Oszd meg ismerőseiddel is ezt az információt!

2024.09.29 Vasárnap

nap
óra
perc
másodperc

Nevezés

Nevezés és ajándék utalványok

Kupák

A versenyszámaink csoportba szedve.

Maraton

Félmaraton

Családi Futófesztivál

Sportnap

ScoolCup

Iskolák versenye

6 órás futás

Oszd meg ismerőseiddel is ezt az információt!

Mi az a WILK

A WILK ( Wink – Intretech Maraton és Félmaraton, Laurastar Futónap, KapuvárRun ) Magyarország nyugati felében található Kapuváron megrendezett futóverseny. A város félúton van Sopron és Győr között, közel az osztrák határhoz és a Fertő-tóhoz.

A futóverseny a város legszebb részeit szeli át, a verseny központja pedig az Eszterházy kastély előtti szabadtéri színpad előtti területen van.

A verseny szeptemberi időpontja remélhetőleg még napos, de már kánikulától mentes, kellemes időjárást ígér.

Az útvonalat a város, teljesen sík utcáin jelöltük ki. A környékre jellemző szeles időjárástól a házak védik a versenyen indulókat.

A számos versenyszám mellett kiegészítő programokkal tettük családbaráttá az eseményt.

Történetünk

2022 az első év

2022-ben rendeztük meg az első kapuvári versenyünket. Igazán jó hangulatot sikerült teremteni, köszönhetően a lelkes segítő csapatnak. Külön köszönetet kell mondanunk a város vezetésének, akik mind az előkészületekben, mind pedig a verseny napján sokat tettek a rendezés sikeréért.

A vártnál többen jöttetek! Megtisztelő volt, hogy a 300 fős limitet elértük!

Az első év kezdeti nehézségei ellenére jól zártuk a versenyt és lelkesen kezdtünk bele a következő év szervezésébe.

WILK 2022

2023 a második év

2023-ban a verseny több újdonsággal is szolgált. A versenyközpont átkerült a Városháza előtti rendezvényhelyszínre. Az útvonalat az előző év tapasztalatai alapján átalakítottuk. Kihagytuk a városon kívüli főutat és a nagyon szeles szakaszokat.

Ám a legszembetűnőbb újdonság az volt, hogy a Rajt és Célkapu bekerült a rendezvénysátorba. Ez kapóra jött hiszen egy esős napot fogtunk ki. A 20 méterszer 40 méteres óriási rendezvénysátor alatt a központban szárazon maradtunk!

A nevezők száma megduplázódott, de sajnos végül a mogorva idő miatt páran nem jöttek el. Így is szépen meghaladtuk a tavalyi létszámot!

WILK 2023

Kapuvár

Kapuváron egy lelkes futóközösségre találtunk, akik örömmel vették, hogy városukban lett egy ilyen verseny. Remélhetőleg ez a csapat bővült és az elkövetkező évek alatt tovább gyarapodik új futókkal a versenyünk hatására.

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a speciális számokban is lettek nevezők, mint a kutyás futás és a NordicWalking. Ezekre a számokra ezért a jövőben is számíthattok!

Shopping Cart
Translate »
Scroll to Top