Már tudsz nevezni a
WILK KapuvárRun futóversenyre!

WINKMARATON a hosszútávú futás

2024-ben már 17. alkalommal kerül megrendezésre a WinkMaraton. A kupa sok éves története alatt több város is otthont adott a hosszútávú versenyünknek. Ezek a városok Siófok, Nagyatád és most Kapuvár.

A WILK versenyen várunk, hogy lefusd a 42 kilométert akár egyedül, vagy csapatban! Erről olvashatsz bővebben a verseny kiírásában.

A következő verseny időpontja és helyszíne: 2024. szeptember 29, Kapuvár

Kinek ajánlom

Egy maratoni táv lefutása egyéniben komoly felkészülést igényel. A szintidő 6 óra körül van, így a leglassabb teljesítők is óriási teljesítményt nyújtanak, hiszen ennyi mozgás egyszerre, nagy akaratot igényel.

Felkészüléshez sok-sok futást javaslok, legyen jónéhány kilométer a lábadban! Az sem árt, ha már van tapasztalatod és már teljesítettél néhány félmaratont is! 🙂

Csapatok

A két és három fős csapatokban való részvételt bárkinek javaslom! A WILK versenyen négy darab, 5.3 kilométeres kört kell teljesíteni. Ezeket fel tudjátok osztani egymás között bárhogy! Figyelembe véve mindenkinek a képességeit. Az egyes csapattagok akár más távot is teljesíthetnek! Eszerint a felkészületlenebb csapattag többet futhat, akár gyorsabban. Persze egyenlően is eloszthatjátok, de csak a két fős csapat nevezés esetében!

Célok

Amatőrként sokszor szintidőn belüli teljesítés a cél. Ez már maga egy emberfeletti teljesítmény, amire büszke lehet a futó. Következő cél lehet a négy órán belüli teljesítés! A profi futók jóval három órán belül futják! A legjobbak, pedig 2 óra körül, de ilyen futók már nem Európából származnak!

Néhány kép a régi időkből

WILK versenyen

A kupa nyertesei

hamarosan…

Korábbi eredmények ide kattintva

A WinkMaraton és Szabó Nóri

Szabó Nóra a jelenlegi legjobb Magyar női maraton idővel rendelkezik. A 2020-ban a Xiamen International Marathon (Kína) versenyen a WinkMaraton megnyerésével indulhatott.

WinkMaraton
Shopping Cart
Translate »
Scroll to Top